”The sound in Garbos has never been this good before”

Jag fick en komplimang igår av Gary som sa till mig och hela teamet att det har aldrig varit så bra ljud på Garbos som det är nu. Jag har problem att ta komplimanger men jag själv tycker att det låter bättre än första året jag gjorde Rockin All Over The World och även före året.
Jag försöker ju hitta en förklaring till varför och det ända jag kan komma på är att jag pillade mycket i somras med prossesorerna och EQ’ningen av PA’t. Jag har säkert inte gjort helt rätt om man går till en professionell installatör men något rätt måste jag ju ha gjort efter som det låter bättre och det rundar inte lika lätt + att artisterna inte behöver käka så mycket mik i år som första året. Ändå har jag minskat omfånget på mikrofonerna så det borde ju käka mer i år tycker jag. Hur so helst så låter det ju bättre och det är det jag måste ta åt mig av.

Jag håller också just nu på att försöka få en Livestream funktion till Garbos Facebook sida så dem kan visa vissa scener live för deras Facebook fans. Jag har fått bilden och ljudet att funka helt okej när jag testar den själv men måste testa en del av showen när dem sjunger och dansar så jag ser om ljud och bild hänger ihop men tror det ska funka helt okej. Nu ska jag då bara få dem att förstå att dem ev. måste köpa en till kamera och rigga upp den på ett bra ställe.

Den senaste två showerna har Jenny kört playback för att hon har haft problem med rösten och fick sångförbud av läkaren. Tack vare att jag köpte det nya ljudkortet och spelade in de första 6 showerna så hade jag material till att bara köra henna playback. Det funkade precis som jag vill att det skulle funka. Spelade in till en separat dator där jag bara lägger spåren o redigerade och allt sen är dem linkade via MIDI kabel så att tidskoden är den samma på alla enheter så när musiken spelas upp så är den synkad med inspelningen så med ett knapp tryck kan jag välja att köra playback eller live även under showen om jag har inspelningsdatorn på playback och inte inspelning. Allt det hårda jobbet jag tänkte ut i somras funkade verkligen som jag vill nu och det är jag jätte glad över.

Tags: ,

Comments are closed.