Nu är Greta i farten igen.

Det är ju inte första gången, och det lär inte vara sista gången, spöket Greta kommer och bråkar med tekniken på Garbos. Sedan mitt första år så har hon bråkat med Ambients belysning och monitor ljud med mig och även idag så kom och bråkade med mig. Jag måste först erkänna att jag är förkyld och har haft lock för örat till och från under gårdagen och idag men jag brukar ändå kunna ha det i baktanke och korrigera för det och kolla mer på dem värdena jag vet att jag brukar köra på men idag så funkade inte det heller.

 

Det började med att jag tyckte att jag hade förlorat lite topp på en av mikrofonerna och tänkte först att personen är förkyld så han kanske inte har den röstklangen har brukar så jag tänker inte mer på det mer än att jag dubbel kollar så att jag inte varit inne på EQ’n och skruvat. Efter det hade vi ett kort soundcheck innan vi öppnar och även där märker jag att det är dåligt med topp i alla röster så jag går än en gång till EQ’n och kollar men ser fortfarande inget konstigt så jag bestämmer mig för att ge dem mer topp än vanligt för att få tillbaka ljudbilden. Det hjälpte lite men så mycket topp som jag gav skulle ha gett ett helt annat ljud än vad jag fick.
Jag bestämde jag för att lita på inställningarna, jag hade ju trots allt lock för örat till och från. Jag hade kontroll på utljudet men spelade högre än vad jag brukade göra enligt min dB mätare men några av artisterna tyckte att det var lägre ute i salen än vad det burkade vara vilket jag inte kan förstå och jag tror inte att det var det.

 

Sen hade självklart problemet också fört med sig att det var lägre på scen och i monitorn så inför andra bestämde vi oss får att gasa på mer i monitoreringen men jag varnade för att det nu är högre än vad vi brukar ha och kan med föra rundgång och händer det så är jag tvungen att sänka. Ingen kom efter showen och klagade på att det var för högt och jag hade ingen rundgång så nu kvarstår frågan vad hände?

  • Kommer problemet kvarstå i morgon?
  • Är det slutstegen som börjar krångla?
  • Är det Tele Kablarna till monitorn?
  • Är det processorn?

Det är ju inte första gången som ljudet spökar på Garbos och det lär inte vara sista heller så morgondagen blir roligt med lite felsökning.

Tags: , ,

Comments are closed.