Dator krasch

Det är alltid lika intressant att komma till jobbet och showdatorn inte startar. Det var något med ”Boot disk Error”. Jag har haft problem med den datorn tidigare men då startade den inte alls och nu verkade det som om hårdisken hade kraschat. Jag lyckades få igång datorn och test körde showen och det verkade fungera som det skulle. Satt hela showen och var livrädd att datorn skulle lägga av mitt undershowen. Jag har en Backup dator står bredvid men den ligger sist i min MIDI serie så skulle Showdatorn krascha så jag måste köra från backup datorn får jag ingen tidskod vill varken ljud eller ljusbordet och är då tvungen att köra allt manuellt. Som tur var så kraschade inte datorn men jag var nu tvungen att be Garbos köpa in en ASAP.

Jag fick ett samtal igår morse som sa att det fans en datorn inne på hotellet som inte användes och dem bad mig kolla om jag tror att den skulle passa Garbos. Datorn som stod där nere hade inte allt jag hade hoppats på att få till den nya datorn men den var i vilket fall som helst 2x bättre än datorn som kraschade. Den hade mer RAM och dubbla 3.0 GHz processorer så nu var det bara ett firewire kort som fattades som jag fick sno från den kraschade datorn.

Det tog mig hela gårdagen från 15.00 – 03:00 att installera / uppdatera alla viktiga program och flytta över showen från den kraschade hårdisken. Jag lyckades få igång den datorn så pass länge att jag kunde kopiera all musik och all showdata över till min externa hårdisk.

Jag testade datorn idag och allt gick som det skulle så nu är det bara att köra showen i morgon.

Tags: , , ,

Comments are closed.