Tekniker Vecka | Konferens

Tekniker Vecka

Den här veckan kommer 2Entertain ha tekniker utbildning här på Bahia Feliz. Det är 8st tekniker som ska lära sig hur det är att jobba som tekniker åt 2Entertain. Det är rätt skönt att ha så många tekniker samlade på samma ställe. Man kan prata teknik med folk som förstår termerna och vad man pratar om. Man skapar nya kontakter och märker att man har jobbat i samma krets hemma i Sverige. Det är som sagt kul att ha en massa tekniker här så man får prata av sig.

Teknikerna och dem som driver utbildningen kommer ikväll och kollar på Garbos vilket gör mig lite nervös för engång skull. Det är inte alla dagar man har så många tekniker som ska sitta och kolla på hur man jobbar.

Jag jobbade ju åt 2Entertain som deras tekniker här på Bahia 2008-2009 men gick aldrig utbildningen utan bliv hit skickad direkt så i förgår var första gången jag träffade en man vid namn David Armstrong. Riktigt skön kille som säger vad han tycker och tänker och det gillar jag. Sen är ju även Lide (ljus Designern) med och han träffade jag förra året. Han har också en härlig personlighet och är alltid på bushumör med alla runtom kring honom. Jag fick också träffa den grafiska designern (Anders) som jag har varit mycket intresserad av att träffa med tanke på att det är hans material jag dels har haft som inspiration för att lära mig grafisk design. Han såg absolut inte ut som jag trodde han skulle göra men jävlar vad killen är säker på vad han gör. Han sat senast igår och jobbade på den här årets grafik och då passade jag på och se hur han jobbar vilket jag blev helt förbluffad över. Mycket av det han gör en still rent enkelt och ser jätte enkelt ut att göra och när jag såg han göra det så gjorde han mycket av det jag trodde fast med mindre steg än jag trodde vilket var jätte inspirerande att se. Sist men inte minst kom Henrik som är ansvarig för att lära teknikerna utrustningen som kommer finnas på plats. Han är också väldig duktig på det han gör. Han är inte bara en grym tekniker som bl.a körde Diggiloo utan är även en duktig gitarrist m.m. När jag nämnde hans namn så blev Sammy i teamet helt galen för tydligen har dem jobbat ihop tidigare eller var nära vänner. Så det ska bli kul och se alla dem ikväll kolla på showen.

Konferens

Nu i veckan så kommer även vi på garbos ha en konferens här där jag måste ta mig upp till 7:30 för att vara här på Garbos. Det var länge sedan jag var uppe så tidigt och det kommer nog ta bra mycket på kroppen att först göra konferens på morgonen och sen göra showen på kvällen. Men det är bara en vecka så det kommer gå bra. Trist att det krockade med tekniker veckan. Nu kommer jag inte ha lika mycket tid att träffa teknikerna som jag hade hoppats på.

Det kommer inte vara så mycket att göra för mig under konferensen mer än att köra 2 myggor och en handhållen. Dem kör alla deras presentationer från scenen så det kommer jag inte behöva styra från ljudbåset som jag tidigare har fått gjort någon gång. Jag är bara lite räd att vår projektor är för svag för den här tillställningen.

Tags: , , ,

Comments are closed.